1

Welcome to ATCGbio Life Technology Inc.

Advancing Life Sciences Technology

Pre-made shRNA Expression Lentiviral Particle (SH3001)

The pre-made shRNA expression Lentivirus particle (SH3001) from ATCGbio Life Technology is recombinant shRNA expression lentivirus particle solution to be ready to infect directly for knocking-down gene of interest. It’s specifically designed for scientists who don’t have time or don’t prefer to make lentivirus by themselves. It’s the easiest way to knockdown gene of interest.

We provides only one function-validated shRNA lentivirus particle for each target. The effect of knocking down is guaranteed (up to or more than 70%). If user needs more than one shRNA sequence for same target, please CONTACT US, or email at info@atcgbio.com.

More details: download User Manual PDF| MSDS PDF

Product Components

  Catalog# Components Size Storage and Shipping Condition
  SH3001-xxxx Pre-made shRNA Lentivirus particle 9.0ml, up to 0.9 x 108 TU/ml
Shipped at room temperature, store at -20 °C
  SH3002 shRNA Lentivirus particle (control) 9.0ml, up to 0.9 x 108 TU/ml Shipped at room temperature, store at -20 °C
  SH3003 Lenti-Storage Solution(reconstitution) 1.0ml
Shipped at room temperature, Keep at 4°C
         
 Notes:
  1. The total price for the first order is $360.00.
  2. From the second time order, the same target and control only cost $218.00. Please CONTACT US or email at info@atcgbio.com, and fill-in your fist-time order number, catalog number, order date and contact information including name, email, phone and address. We will provide you a second order code.
  3. We provide only one shRNA targeted lentiviral particle for each target. The effect of knocking down is guaranteed (>70%). If user needs more shRNA sequences for same target, please CONTACT US, or email at info@atcgbio.com.
  4. Pre-made shRNA lentivirus particle will be prepared freshly and shipped in 5-7 business days. The shippment method is FedEx priority. The shippment on Friday is not scheduled.
  5. Our lentivirus particle will be shipped in propriety solution making high transduction without polybrene and unprecedented stability:
  • Virus solution can be stored at -20 °C.
  • Allow freezing and thawing up to 2 times.
  • Be stable in room temperature at least 3-4 days.
  • If necessary (the cells are incompatible with DMEM base medium), purification is easy as just centrifuge for 30min at 1500 × g.

Products List

  Pre-made shRNA Lentivirus Particle Catalog Species and Gene ID Size Storage  Price
  sh-LTviral-BCL6 (B-cell CLL/lymphoma 6) SH3001-01 Human, Gene ID 604  9.0 ml -20°C $360.00
  sh-LTviral-BRF1 SH3001-10 Human, Gene ID 2972  9.0 ml -20°C  $360.00
  sh-LTviral-CAB39 (Calcium binding protein 39)  SH3001-02 Human, Gene ID 51719  9.0 ml -20°C $360.00
  sh-LTviral-CEBPA (CCAAT/enhancer binding protein, alpha) SH3001-11A Human, Gene ID 1050  9.0 ml  -20°C $360.00
  sh-LTviral-CEBPB (CCAAT/enhancer binding protein, beta) SH3001-11B Human, Gene ID 1051  9.0 ml  -20°C  $360.00
  sh-LTviral-CEBPD (CCAAT/enhancer binding protein, delta) SH3001-11D Human, Gene ID 1052  9.0 ml -20°C  $360.00
  sh-LTviral-CREBBP (CREB binding protein) SH3001-12 Human, Gene ID 1387  9.0 ml -20°C  $360.00
  sh-LTviral-FOXO3 (Forkhead box O3) SH3001-03  Human, Gene ID 2309   9.0 ml -20°C $360.00
  sh-LTviral-Mmp3 (matrix metallopepetidase 3) SH3001-09m Mus musculus, Gene ID 17392  9.0 ml  -20°C $360.00
  sh-LTviral-PRDM1(PR domain containing 1, with ZNF domain)  SH3001-04  Human, Gene ID 639   9.0 ml -20°C $360.00
  sh-LTviral-Prkaa1(AMP-activated, alpha 1 catalytic subunit) SH3001-05m Mus, Gene ID 105787  9.0 ml -20°C $360.00
  sh-LTviral-PRKAA1(AMP-activated, alpha 1 catalytic subunit)  SH3001-05  Human, Gene ID 5562   9.0 ml -20°C $360.00
  sh-LTviral-PRKAA2(AMP-activated, alpha 2 catalytic subunit) SH3001-05h2 Human, Gene ID 5563  9.0 ml -20°C $360.00
  sh-LTviral-RUNX1 (Runt-related transcription factor 1)  SH3001-06  Human, Gene ID 861   9.0 ml -20°C $360.00
  sh-LTviral-SIRT1 (sirtuin 1)  SH3001-07  Human, Gene ID 23411   9.0 ml -20°C $360.00
  sh-LTviral-mSirt1 (sirtuin 1)  SH3001-07m1  Mus musculus, Gene ID93759  9.0 ml -20°C $360.00
  sh-LTviral-SIRT2 (sirtuin 2) SH3001-07h2 Human, Gene ID 22933  9.0 ml -20°C $360.00
  sh-LTviral-STK11 (Serine/threonine kinase 11, LKB1)  SH3001-08  Human, Gene ID 6794   9.0 ml -20°C $360.00
  sh-LTviral-Stk11 (Serine/threonine kinase 11, Lkb1) SH3001-08m Mus musculus, Gene ID 20896  9.0 ml -20°C  $360.00 

Details

shRNA Lentivirus particles from ATCGbio Life Technology are created base on safer 3rd. generation recombinant lentivirus vector through our new shRNA design system; and produced by our own Lentivirus Production Kit (LT1001). Virus expresses shRNA for target gene, GFP protein and hygromycine resistance gene product. It is suitable for both cultured cells and in vivo injection to small animals.  Lentivirus solution is DMEM based medium containing 2% FBS and our lentivirus precipitation/purification solution. It does not contain any chemicals used to boost lentivirus titers such as chloroquin, acetate or nicotines. The solution can be used directly to the cells growing in DMEM base medium without further precipitation/purification. There is no visible viral toxicities (e.g. change in cell morphology or/and cell detachment from culture plate) if the viral solution added up to a half amount of cell culture medium as described in table 1. below. Some special cells such as keratinocytes may be used to grow with special medium which is incompatible with DMEM or FBS. In such a case, it is recommended to precipitate/purify lentivirus and reconstitute it with storage solution as described in User Manual.

The highlight features of the products are:

1. Most advanced shRNA design.No need to add polybrene.Near 100% transduction (Fig.1.).
2. High infectious efficiency(Fig.2.), up to 0.9 x 108 TU/ml.
3. Co-express GFP protein and hygromycine resistance gene.
4. Just add and incubate overnight (16 hrs).
5. No cytotoxicity. Injectable to small animal without immonoreactive symptoms.
6. Unlike siRNA, transduced cells show knock-down effect in both dividing and nondividing cells.
7. Cell-line can be made in a week.
8. Suitable for both primary cells and transformed cells.

              Table.1.

                           Size of Culture          Culture Medium         Lentiviral Solution      
  1 well of 6-well plate 1.0ml 0.5ml
  1 well of 12-well plate 0.5ml 0.25ml
  1 well of 24-well plate 0.25ml 0.125ml

 

Fig.1. HepG2 cells grown in 100µl MEM+10% FBS on the 96-well plate were infected with 50µl shRNA lentivirus solution 48hrs.
Near 100% transduction.
     
Fig.2. 64hrs after infection without antibiotic selection, the target gene mRNAs were down to 28.8% in average of 10 shRNA targets in HepG2 cells.
More details are described below.
HepG2-celld-were-infected-with-50µl-shRNA-lentivirus-solution-48hrs            
     

shRNA-lentivirus-performance                                           Non-target Gene-specific                           shRNA        shRNA

As shown in Figure 2. Ten transcription factors expressed in HepG2 cells were selected for this experiment. The lentivirus plasmids expressing shRNA were made for each target gene using our propriety design scheme (One shRNA sequence was selected for one target in each design). Lentivirus was created in 12-well plates using our Lentivirus Production kit, which produces a high titer stable lentivirus solution in 48hrs. HepG2 cells were grown in 96-well palate and infected with each virus including negative control shRNA by adding 50µl crude virus solution into HepG2 cells cultured with100µl culture medium for overnight(16hrs.). The cells were incubated further 48hrs., and harvested for Direct RT real-time PCR.  As shown in the right figure, 64 hrs. after infection, target gene mRNAs were down to 28.8% in average of 10 shRNA targets (p<0.0001 by paired t-test). 9 out of 10 design shRNA were able to suppress more than 70%, and only one out of 10 shRNA suppressed more modestly about 60%. Suppression will be greater, when the cells would be cultured longer time with antibiotics selection.
The experiment results of lentivirus production and infection (lentivirus produced by pLenti™ Lentivirus Production Kit (LT1001) and our shRNA Lentivirus Plasmids SH2001 or SH1001 ):

Fig.A and Fig.B (magnification 100x): GFP expressing lentivirus was created with two different medium

    Conventional DMEM+10% FBS                              Our Lentivirus Production Medium + 2% FBS

 Lentivirus-infect293T-cell(ordernary-medium-cell-culture) Fig.A  

       Lentivirus-infect293T-cell(our-Production-Medium-culture) Fig.B       

50µl of 3ml crude lentivirus with medium was directly used to infect 293T cells (without polybrene) grown in a separate 6 well plate. 48 hours later the expression of GFP was assessed.

Fig. C and Fig. D (magnification 100x): shRNA experssion lentivurs was produced by the pLenti™ Lentivirus Production Kit (LT1001); and infected to HUVEC (Human Umbilical Vein Endothelial Cells).

Primary human umbilical vein endothelial cells (HUVEC) growing in 100mm dishes were infected by lentivirus shRNA negative control co-expressing with GFP. GFP expression were observed 3 days after infection.

Lentivirus-infection-in-human-endothelial-cells1-3br.jpg Fig.C

    Lentivirus-infection-in-human-endothelial-cells1-3fl.jpg Fig.D

<td

Items 11 to 19 of 19 total

per page
Page:
  1. 1
  2. 2

Grid  List 

Set Descending Direction
  1. sh-LTviral-mSirt1 Lentivirus Particle (sirtuin 1) (SH3001-07m1)

    sh-LTviral-mSirt1 Lentivirus Particle (sirtuin 1) (SH3001-07m1)

    USD$360.00

    sh-LTviral-mSirt1 (cat#SH3001-07m1) is the function-validated shRNA targeted Mus musculus Sirt1 (Sirtuin 1) lentivirus particle. 
    The shRNA lentivirus particle product contains 3-tubes:
    a). Negative-control shRNA lentivirus particel  9.0ml, up to 0.9 x 108 TU/ml
    b). sh-LTviral-mSirt1 lentivirus particle   9.0ml, up to 0.9 x 108 TU/ml
    c). Lenti-Storage Solution(reconstitution) 1.0ml, shipped at room temperature, store at 4ºC.
    The total price for the first order is $350.00. From the second time order, the same target and control only cost $200.00.
    Please CONTACT US by fill-in your fist-time order number, date and contact information including name, email, phone and address. We will provide you a second order code.
    Learn More
  2. sh-LTviral-BCL6 (B-cell CLL/lymphoma 6) Lentiviral Particle (SH3001-01)

    sh-LTviral-BCL6 (B-cell CLL/lymphoma 6) Lentiviral Particle (SH3001-01)

    USD$360.00

    sh-LTviral-BCL6 (cat#SH3001-01) is the function-validated shRNA-BCL6 (B-cell CLL/lymphoma 6) lentivirus particle.
    The shRNA lentivirus particle product contains 3-tubes: 
    a). Negative-control shRNA lentivirus particel  9.0ml, up to 0.9 x 108 TU/ml
    b). sh-LTviral-BCL6 lentivirus particle   9.0ml, up to 0.9 x 108 TU/ml
    c). Lenti-Storage Solution(reconstitution) 1.0ml, shipped at room temperature, store at 4ºC.
    The total price for the first order is $350.00. From the second time order, the same target and control only cost $200.00.
    Please CONTACT US by fill-in your fist-time order number, date and contact information including name, email, phone and address. We will provide you a second order code.
    Learn More
  3. sh-LTviral-RUNX1 (Runt-related transcription factor 1) Lentiviral Particle (SH3001-06)

    sh-LTviral-RUNX1 (Runt-related transcription factor 1) Lentiviral Particle (SH3001-06)

    USD$360.00

    sh-LTviral-RUNX1 (cat#SH3001-06) is the function-validated shRNA-RUNX1 (Runt-related transcription factor 1, CBF) lentivirus particle.
    The shRNA lentivirus particle product contains 3-tubes: 
    a). Negative-control shRNA lentivirus particel  9.0ml, up to 0.9 x 108 TU/ml
    b). sh-LTviral-RUNX1 lentivirus particle   9.0ml, up to 0.9 x 108 TU/ml
    c). Lenti-Storage Solution(reconstitution) 1.0ml, shipped at room temperature, store at 4ºC.
    The total price for the first order is $350.00. From the second time order, the same target and control only cost $200.00.
    Please CONTACT US by fill-in your fist-time order number, date and contact information including name, email, phone and address. We will provide you a second order code.
    Learn More
  4. sh-LTviral-PRKAA1(AMP-activated, alpha 1 catalytic subunit) Lentiviral Particle (SH3001-05)

    sh-LTviral-PRKAA1(AMP-activated, alpha 1 catalytic subunit) Lentiviral Particle (SH3001-05)

    USD$360.00

    sh-LTviral-PRKAA1 (Cat#3001-05) is the function-validated shRNA-PRKAA1 (AMPKa1: AMP-activated, alpha 1 catalytic subunit) lentivirus particle.
    The shRNA lentivirus particle product contains 3-tubes: 
    a). Negative-control shRNA lentivirus particel  9.0ml, up to 0.9 x 108 TU/ml
    b). sh-LTviral-PRKAA1 lentivirus particle   9.0ml, up to 0.9 x 108 TU/ml
    c). Lenti-Storage Solution(reconstitution) 1.0ml, shipped at room temperature, store at 4ºC.
    The total price for the first order is $350.00. From the second time order, the same target and control only cost $200.00.
    Please CONTACT US by fill-in your fist-time order number, date and contact information including name, email, phone and address. We will provide you a second order code.
    Learn More
  5. sh-LTviral-PRDM1(PR domain containing 1, with ZNF domain) Lentiviral Particle (SH3001-04)

    sh-LTviral-PRDM1(PR domain containing 1, with ZNF domain) Lentiviral Particle (SH3001-04)

    USD$360.00

    sh-LTviral-PRDM1(cat#SH3001-04) is the function-validated shRNA-PRDM1(PR domain containing 1, with ZNF domain) lentivirus particle.
    The shRNA lentivirus particle product contains 3-tubes: 
    a). Negative-control shRNA lentivirus particel  9.0ml, up to 0.9 x 108 TU/ml
    b). sh-LTviral-PRDM1 lentivirus particle   9.0ml, up to 0.9 x 108 TU/ml
    c). Lenti-Storage Solution(reconstitution) 1.0ml, shipped at room temperature, store at 4ºC.
    The total price for the first order is $350.00. From the second time order, the same target and control only cost $200.00.
    Please CONTACT US by fill-in your fist-time order number, date and contact information including name, email, phone and address. We will provide you a second order code.
    Learn More
  6. sh-LTviral-CAB39 (Calcium binding protein 39) Lentiviral Particle (SH3001-02)

    sh-LTviral-CAB39 (Calcium binding protein 39) Lentiviral Particle (SH3001-02)

    USD$360.00

    sh-LTviral-CAB39 (cat#SH3001-02) is the function-validated shRNA-CAB39 (Calcium binding protein 39) lentivirus particle.
    The shRNA lentivirus particle product contains 3-tubes: 
    a). Negative-control shRNA lentivirus particel  9.0ml, up to 0.9 x 108 TU/ml
    b). sh-LTviral-CAB39 lentivirus particle   9.0ml, up to 0.9 x 108 TU/ml
    c). Lenti-Storage Solution(reconstitution) 1.0ml, shipped at room temperature, store at 4ºC.
    CAB39 also has been known as MO25 (Mouse Protein-25).
    The total price for the first order is $350.00. From the second time order, the same target and control only cost $200.00.
    Please CONTACT US by fill-in your fist-time order number, date and contact information including name, email, phone and address. We will provide you a second order code.
    Learn More
  7. sh-LTviral-FOXO3 (Forkhead box O3) Lentiviral Particle (SH3001-03)

    sh-LTviral-FOXO3 (Forkhead box O3) Lentiviral Particle (SH3001-03)

    USD$360.00

    sh-LTviral-FOXO3 (cat#SH3001-03) is the function-validated shRNA-FOXO3 (Forkhead box O3) lentivirus particle.
    The shRNA lentivirus particle product contains 3-tubes: 
    a). Negative-control shRNA lentivirus particel  9.0ml, up to 0.9 x 108 TU/ml
    b). sh-LTviral-FOXO3 lentivirus particle   9.0ml, up to 0.9 x 108 TU/ml
    c). Lenti-Storage Solution(reconstitution) 1.0ml, shipped at room temperature, store at 4ºC.
    The total price for the first order is $350.00. From the second time order, the same target and control only cost $200.00.
    Please CONTACT US by fill-in your fist-time order number, date and contact information including name, email, phone and address. We will provide you a second order code.
    Learn More
  8. sh-LTviral-SIRT1 (sirtuin 1) Lentiviral Particle (SH3001-07)

    sh-LTviral-SIRT1 (sirtuin 1) Lentiviral Particle (SH3001-07)

    USD$360.00

    sh-LTviral-SIRT1 (cat#SH3001-07) is the function-validated shRNA-SIRT1 (Sirtuin 1) lentivirus particle. 
    The shRNA lentivirus particle product contains 3-tubes:
    a). Negative-control shRNA lentivirus particel  9.0ml, up to 0.9 x 108 TU/ml
    b). sh-LTviral-SIRT1 lentivirus particle   9.0ml, up to 0.9 x 108 TU/ml
    c). Lenti-Storage Solution(reconstitution) 1.0ml, shipped at room temperature, store at 4ºC.
    The total price for the first order is $350.00. From the second time order, the same target and control only cost $200.00.
    Please CONTACT US by fill-in your fist-time order number, date and contact information including name, email, phone and address. We will provide you a second order code.
    Learn More
  9. sh-LTviral-Prkaa1(AMP-activated, alpha 1 catalytic subunit) Lentiviral Particle (SH3001-05m)

    sh-LTviral-Prkaa1(AMP-activated, alpha 1 catalytic subunit) Lentiviral Particle (SH3001-05m)

    USD$360.00

    sh-LTviral-Prkaa1 (Cat#3001-05m) is the Mus musculus function-validated shRNA-Prkaa1 (AMPKa1: AMP-activated, alpha 1 catalytic subunit) lentivirus particle.

    The shRNA lentivirus particle product contains 3-tubes: 
    a). Negative-control shRNA lentivirus particel  9.0ml, up to 0.9 x 108 TU/ml
    b). sh-LTviral-Prkaa1 lentivirus particle   9.0ml, up to 0.9 x 108 TU/ml
    c). Lenti-Storage Solution(reconstitution) 1.0ml, shipped at room temperature, store at 4ºC.
    The total price for the first order is $350.00. From the second time order, the same target and control only cost $200.00.
    Please CONTACT US by fill-in your fist-time order number, date and contact information including name, email, phone and address. We will provide you a second order code.
    Learn More

Items 11 to 19 of 19 total

per page
Page:
  1. 1
  2. 2

Grid  List 

Set Descending Direction